#deredactie

Vlog Sociaal Online – Schasa & Kyano 2A

Heb jij ook al eens een bericht gekregen via instagram of snapchat van iemand veel ouder dan jou? Meer dan niet is dat het begin van grooming.

 Grooming is digitaal kinderlokken. Er is sprake van grooming als een volwassene via ICT contact legt met een kind.

Als je zo een bericht krijgt, dan blokker je het nummer/account het best zo snel mogelijk en verwijder het bericht ook meteen.

Als het bericht via sociale media verstuurd is, rapporteer dan sowieso het account zo kan je ook andere jongeren op het internet mee te beschermen.

Bekende figuren, familie en ook oudere vrienden kunnen je groomen. Daarom is het belangerijk om het gedrag te herkennen.

Een groomer zal belangstelling voor je tonen. Hij geeft je veel aandacht en deelt jouw interesses en hobby’s. Natuurlijk doen niet alleen groomers dit maar let er goed voor op, meestal merk je dit wel aan hoe overdreven de aandacht is.

Hij/zij doet alsof hij/zij je helemaal begrijpt. Vaak doen groomers ook alsof ze ongeveer dezelfde leeftijd als jij hebben. Zodat hij of zij jouw vertrouwen kan winnen.

Grooming gebeurt meestal bij kinderen omdat die makkelijk gemanipuleerd kunnen worden, maar ook volwassenen kunnen getroffen worden door grooming.

Het bekendste voorbeeld van groomen bij volwassenen is de recente zaak van de BV’s Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire.

https://newsmonkey.be/eveline-fotos-van-24-jarige-gentse-lerares/

Blijf veilig! – Schasa 2A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s