#VEILIGINTERNET

Vandaag geven we jullie enkele tips mee om veilig op het internet te surfen. – Randa en Nikola

Een computervirus is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem.

Hoe komen virussen op je computer?
Hoe kan je je computer beschermen tegen een virus?
  • regelmatig updates te draaien
  • een goede virusscanner te gebruiken
  • geen verdachte mailtjes te openen en op linkjes in die mailtjes te klikken
  • niet te downloaden van onbetrouwbare websites

FAKE NEWS – Emine

Vandaag ga ik jullie vertellen wat fake news is . Fake news is meestal verzonnen of een beetje aangepast dat is ook zoals een stukje van een verhaal weg te laten of er iets nieuws bij te verzinnen

Nepnieuws heeft veel vormen soms is het gewoon tekst maar foto’s en video’s kunnen ook nep zijn of een youtube video waarin gepraat word .Zelfs volgers kunnen nep zijn.

Nepnieuws is ook een groot probleem dus we willen eigenlijk als jonge kinnderen onze meningen geven maar dat word echt moeilijk door nepberichten die zorgen ervoor dat we de waarheid niet kennen .

We hebben hier een voorbeeld :

Op jouw school word de speelplaats helemaal nieuw gemaakt In elke klas wordt gestemd welke leerling advies mag geven aan de directeur. In jouw klas zijn nog 2 kinderen in de race, zij willen allebei gekozen worden. Ze maken reclame voor zichzelf, hangen posters op en geven een presentatie.

Maar dan vertelt kind A stiekem een roddel over kind B. Iedereen vertelt de roddel door. Ze sturen het naar elkaar via WhatsApp en snel weet iedereen het. Niemand controleert of het klopt. Dan komt de dag van de verkiezing.

Waarom maken mensen nepnieuws?

Geld. Er wordt veel geld verdiend met nepnieuws. Want hoe meer mensen erop klikken, hoe meer je verdient met advertenties en reclame.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s