The future

Vandaag gingen de tweede jaars in op wat er ons in de toekomst te wachten staat. Gaan we op water kunnen lopen? Kunnen we binnenkort transporteren van plaats naar plaats?, …. .

Wat verwacht jij wat er ons te wachten staat? Hier zijn enkele onderwerpen dat wij hebben gezocht en besproken hebben.

Het zou zo tof zijn als we ons kunnen teleporteren van plaats naar plaats

Arthur 2A

De hyperloop

Teleporteren gaat nog niet, maar je gaat je wel binnenkort kunnen verplaatsen in een super technologische trein. Arthur van 2A onderzocht vandaag de hyperloop.

Misschien ken jet het of misschien ook niet, maar onlangs is er een nieuw idee voor in de toekomst in de krant verschenen. Het noemt de Hyperloop. Dit is een zeer modern en technologisch voortuig dat tegen 2022 klaar moet zijn. Maar wat is dit juist en wat doet het?

Dit is wat ik heb gevonden over de hyperloop op internet,

De hyperloop is een concept voor een vacuümtrein, dat in 2012 werd gepresenteerd door ingenieur Elon Musk en dat sindsdien wordt ontwikkeld door een gezamenlijk team van zijn bedrijven TeslaSpaceX en The Boring Company. Het is een transportsysteem waarbij gebruikgemaakt wordt van een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden. Een groot verschil met buizenpost is dat er niet met overdruk gewerkt wordt; de hyperloop vereist een middenvacuüm.

Wikipedia, Hyperloop, het laatst bewerkt op 29 jan 2021 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperloop)

Ik vind dit een zeer technologische uitvinding en dit gaat zeer veel succes hebben in de toekomst. Het is ook een zeer milieu vriendelijke uitvinding, dit zal later een groot invloed hebben bij de opwarming van de aarde. Omdat dit minder belastend is voor het klimaat. Ik zou dit zeer tof vinden om te gebruiken als vervoersmiddel en ik hoop dat dit zeer snel in ons land is. Hopelijk kijk jij hier ook naar uit en kan jij ook genieten van deze nieuwe technologische ontwikkeling.

Arthur Bal 2A EO

Nooit meer een slechte internet verbinding.

Die vervelende reclame, een video die continu stopt omdat je geen goed internetverbinding hebt. Als je op FaceTime zit met je broer of iemand anders dan kan je die persoon niet meer verstaan en begint het beeld te haperen. Ik ben het ondertussen echt zat geworden!! Nooit meer een slechte verbinding, wat lijk mij dat leuk. Op alle plaatsen dat ik heen ga zal ik altijd een goede verbinding hebben. Dat gaat zeker een goede verandering zijn in mijn leven. Alles gaat gemakkelijker zijn!!

Ik denk persoonlijk dat er geen nadelen zijn voor deze veranderingen in de toekomst. Ik denk persoonlijk dat het ons allemaal gaat helpen. Wat denk jij? Denk jij dat nooit meer een slechte verbinding iets goeds is of niet??

Lana van Opstal 2A EO

Dingen dat gaan gebeuren in de toekomst.

Hallo, wist jij dat robots beter gaan kunnen voetballen dan mensen. Ik vond dit ook heel raar, dus heb ik hier onderzoek over gedaan.

Robocup de bedenker van het jaarlijkse evenement gelooft dat een robot team een mens team zal kunnen verslaan in de toekomst(2050).Wist je ook dat er robots zijn in 2050 die hellemaal gaan uit dollen. En in die tijd gaat het lopen van de computer mensen hellemaal ontwikkelt zijn dat ze ons voor bij gaan zijn, zij hebben ook weinig te maken met uithoudingsvermogen.

METRO, Deze 10 wonderlijke dingen gaan gebeuren in 2050. Internet, 2016 (https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/good-vibes/2016/01/deze-10-wonderlijke-dingen-gebeuren-nog-voor-2050/).

Aya Mouzaouague 2A EO

Robotica in de toekomst.

Kiany,  26/06/2012,( https://www.eoswetenschap.eu/technologie/de-robots-komen?gclid=EAIaIQobChMI8OvGk_7X8AIVD9xRCh1thA45EAAYAyAAEgKs-_D_BwE )

Robots staan op de dag van vandaag niet meer alleen in fabrieken, maar ze staan ook al in keukens en ze vliegen door de lucht. Er is heel veel verandert in de wereld wat betreft technologie.

Er zijn voordelen en nadelen aan robots. Voordelen zijn bv. Het is makkelijk voor bedrijven of fabrieken, want robots kunnen veel zwaardere spullen optillen dan de mens en de bedrijven moeten robots niet betalen waardoor ze meer geld kunnen behouden.

Nadelen zijn dan bv. Dat veel mensen hun job verliezen omdat bedrijven meer robots dan mensen gaan gebruiken.

Sommige legers gebruiken ook robots om informatie op te halen van de tegenstanders. Een bekend voorbeeld van die robots is de drone. Het leger kan ook besturen wanneer er robots moeten schieten of aanvallen.

Mijn mening over robots in de toekomst is: Robots kunnen wel handig zijn voor bedrijven of fabrieken, maar als de robot slimmer worden dan de mens dan kan het gevaarlijk worden voor de wereld.

Kiany Kockelkoren 2A EO

Weet jij wat Lovot is?

Ik vroeg het mij alleszins af!

Dit is wat ik erover te weten gekomen ben:

Een Lovot is iets waar iemand is opgekomen door “love” en “robots” te combineren. Deze robots zijn in Japan gemaakt door Tokyo-based.

Het zijn knuffel robots voor kinderen die kunnen praten en bewegen. Een Lovot heeft wielen waardoor hij door het huis kan rijden en je welkom kan heten wanneer je thuis komt na een drukke dag op het werk.

Klinkt leuk of niet??

Waarvoor zou jij een Lovot willen kopen? Voor jezelf? Je kinderen? Of iemand anders?

Deze toekomstige robot vond ik op YOUTUBE, NOS, De nieuwste uitvindingen op de grootste tech-show 11-01-2020, (https://www.youtube.com/watch?v=vZqzxWvVTns).

Kérol Noordzee 2A EO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s