Numbers?!

De eerste week kregen de eerstejaars een dagboekopdracht mee naar huis. Zowel de ouders als de leerlingen van deze groep moesten één dag lang hun online gedrag bijhouden. De redactie analyseerde deze gegevens. In teams gingen ze aan de slag met elk een hoofdvraag. Benieuwd naar de resultaten?Wat doen enkel de ouders het meest online? – Axl

Conclusie: Meer dan de helft van hun schermtijd besteden de ouders aan ‘kijken’. Met andere woorden: films en series zijn bij de ouders zeer populair.

Wat doen enkel de leerlingen het meest online? – Devlon & Senne

Wij hebben een dagboekopdracht gekregen van het eerste jaar en wij willen weten wat de leerlingen vooral online doen. We denken dat series en films kijken het meest gedaan wordt online. We hebben alles in een tabel gezet en hier is het resultaat.

Zoals we dachten staat ‘kijken’ op de eerste plaats. Het minst is posten. Chatten en huiswerk maken staat zowat gelijk maar kijken heeft wel het dubbele van chatten en huiswerk maken.

Wie is er nu het meeste online? De ouders of de leerlingen? – Rukije & Tuana

Ik denk dat de leerlingen het meest online zijn. De ouders hebben meer werk dan leerlingen. Ze moeten het huishouden doen. Bijvoorbeeld eten maken, poetsen, ….
Maar wat blijkt? De ouders zijn het meeste online van deze groep! Ik had dit niet verwacht.

Zoals je kunt zien hebben de ouders meest schermtijd dan leerlingen. – Husna & Arnissa

Wij dachten ook dat het de leerlingen gingen zijn omdat ze nu ook op school de chromebooks gebruiken. We zochten ook een artikel waarin staat dat tijdens de corona-epidemie de schermtijd van leerlingen verdubbel is.

HLN, Schermtijd bij kinderen bijna verdubbeld. Internet, 2/11/2021. (https://www.hln.be/tech/schermtijd-bij-kinderen-bijna-verdubbeld-tijdens-coronapandemie~afb17fbf/)

Welke plaatsen of ruimtes gebruiken we het meest om online te zijn? – Simah & Charlotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s