Mediasherrif Alert!

De laatste weken zijn we weer druk bezig geweest! Terwijl de eerstejaars als Mediasherrif online gingen speuren naar negatieve en positieve elementen op het internet, mochten de tweedejaars een poging doen te ontsnappen uit de escape room. #veiliginternet

Uit de presentaties van de Mediasherrif kwam het onderwerp cyberpesten enorm op de voorgrond. De leerlingen vonden hierbij dan ook materiaal dat we graag met iedereen delen.

Voorbeeld Portretten: ervaringen met cyberpesten. Op Youtube kan je meerdere getuigenissen bekijken. Met dank aan Zaineb

Daarnaast raden we een boek aan van Michelle Joke. Ze is 19 jaar, geboren in Friesland en schreef een boek over haar ‘pestleven’. Je kan haar volgen op TikTok! Daar deelt ze foto’s en filmpjes over wat er met haar allemaal gebeurd is. Met dank aan Marie

Daarnaast vertelde Behram ons een aangrijpend verhaal over een jongen in Turkije die online werd gepest. Ondertussen is deze jongen getroffen door de aardbevingen, waardoor zijn verhaal nog meer in de spotlights kwam te staan. Hieronder een recente nieuwsuitzending over dit verhaal. Opgepast: in het Turks 🙂

Een superleuke positieve noot online!
Deze dame maakte van alle positieve comments een eigen song!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s