Voor de laatste keer dit jaar!

We zijn de laatste periode gestart met deze leuke laatste groep! De eerstes werden ondergedompeld in sociaal online en maakten een creatief klasportret! #demakers


De tweedes gingen dieper in op hun mediaprofiel, leerden netiquette en bronnen vermelden. Kijk je even mee?

https://iminds.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b8fKRa5zEQIK1db

Welk dier denk jij te zijn?

Of welk type ouder denk jij te zijn? https://www.medianest.be/welk-type-mediaouder-ben-jij

Hallo Lezers!

Ik ben Berre en ik speel vooral gitaar en piano en wanneer ik online zit leer ik meestal nieuwe dingen (vooral jazz).

Toen ik de mediaprofiel-test deed kreeg ik als resultaat: Eekhoorn. Dit houdt in dat ik handig ben met media maar niet kritisch nadenk, dat ik creatief kan omgaan met media en heel nieuwsgierig ben. Ik ga op zoek naar ondersteuning en ben een acrobaat met media.

Ik herken mezelf heel veel in dit antwoord maar ik vind zelf dat ik wel kritisch ben over wat ik zie en lees.

Ik ben veel online om bladmuziek te vinden en beter te leren hoe ik beter moet spelen.

De positieve punten zijn dat ik goed kan omgaan met media en het goed  kan gebruiken.

En wat doen jullie veel op het internet?

Groetjes

Berre Bal

MEDIAPROFIEL.INTERNET,S.D. (https://iminds.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b8fKRa5zEQIK1db)

Hallo iedereen!

Ik ben Yauna. Ik zit in de laatste groep mediatraining dit schooljaar van het tweede jaar. Ik heb het mediaprofiel van een kat. Ik ben doordeweeks niet veel online, maar tijdens het weekend wel. Ik ben heel kritisch, heb een eigenzinnige kijk op de digitale wereld, reken veel op anderen en  heb niet super veel interesse in de digitale wereld. Ik herken mezelf in het heel kritisch en eigenzinnig zijn, maar ik heb wel interesse in de digitale wereld.  In het dagelijks leven check ik wel of iets wel echt is online en ik geloof ook niet alles direct. 

MEDIAPROFIEL.Internet,s.d.,(https://iminds.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b8fKRa5zEQIK1db)

Hoe denk jij erover?

Dag beste lezers. Ik weet niet goed wat mijn internetprofiel is. Soms ben ik een egel en ben stil, asociaal en wil ik niets van het internet. Soms ben ik een beer en ben ik gemotiveerd en ready for action. Ik ben een redditnerd en een youtube enjoyer. Ik ga naar school en als ik thuis ben zit op mijn gsm tot ik ga eten. ik heb hoge motivatie en ben een vechter.

MediaProfiel,s.n.,s.d., (https://iminds.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b8fKRa5zEQIK1db)

dit was mijn introductie. ben ik anders dan de anderen?

Sobran Fierens

Hallo! Ik ben Whilietsha. Mijn media profiel was een konijn maar ik vond dat het niet echt bij mij paste, meer een beer. Want het konijn was niet zo actief en wist bijna niks van het internet . Daarentegen ben ik juist wel veel actief. Als ik iets niet weet vraag ik vaak hulp aan klasgenoten.

Instagram, Snapchat, Tik tok, Pinterest dat zijn de 4 apps die ik het meest gebruik . Tik tok als ik me verveel en om de dansjes ,Snapchat om foto’s te maken en te chatten, insta ook om de foto’s en de creativiteit van de mensen, Pinterest om de leuke creative foto’s want dat brengt ideeën.

Wat vind ik leuk van het internet dat je ziet wat er over de wereld gebeurt en om te zien hoe de andere mensen leven en de manieren hoe ze leven en de praten met andere mensen. 

Mijn sterke punten zijn: ik kan goed foto’s maken en ideeën brengen en ik vind het ook leuk om in de trends mee te zijn.

Dit was mijn kennis over het internet .

Beste lezers, 

Ik ben Sverre Geys. Ik ben veel online maar ik gebruik bijna altijd hetzelfde. Ik heb het mediaprofiel de Ree gekregen. Ik vind zelf dat het niet zo bij mij past want het zegt dat ik weinig ondersteuning krijg en/of geef. Terwijl ik wel veel mensen help als ze problemen hebben. 

Soms help ik mensen met technologische dingen of dingen die ze niet snappen.

De sterke punten zijn dat ik kritisch en voorzichtig ben. Dat klopt wel want ik geloof niet meteen wat er op het internet staat en ik klik ook niet op elke link die ik zie zonder na te denken.


In Digi-XL kwam KU-Leuven op bezoek om het onderzoek INFORM!ME Toe te lichten! Een leuke ervaring rond influencers. Wie nog wil deelnemen… het kan nog steeds! Je krijgt er een waardebon van bol.com voor terug! 🙂


Nadien hadden we nog even tijd om met AI te spelen 🙂 Herken jij de school? En ons? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s