Verwacht of verbaasd?

Deze week analyseerde onze redactie de dagboekopdrachten van het voorbije schooljaar. Alle resultaten in één! Benieuwd hoe het verdict tussen leerlingen en ouders valt?

Berre & Sverre

WAT DOEN DE OUDERS ALLEMAAL ONLINE?

Wij vonden de resultaten van dit onderzoek heel interessant. Het was niet naar onze verwachting dat social media zoveel boven alles uitkwam. Naar onze verwachting ging werk/mails het hoogste zou zijn. Wij dachten ook dat het nieuws hoger zou zijn. 

Wat denk jij dat je ouders doen op het internet?

Yauna & Sobran

WIE HEEFT ER HET MEESTE SCHERMTIJD? OUDERS OF LEERLINGEN?

De gemiddelde Vlaming spendeert dagelijks gemiddeld 188 minuten ofwel 3 uur en 8 minuten online. Maar wie spendeert nu de meeste schermtijd? Wij gingen op onderzoek en we ontdekten dat jongeren de meeste schermtijd per dag hebben. Nochtans liggen de resultaten niet ver van elkaar en spenderen ouders ook wel een tijdje online.

Wij hadden niet verwacht dat de resultaten zo dicht bij elkaar gingen liggen. De jongeren hadden 52% en de ouders hadden 48%. We hadden verwacht dat er een veel groter verschil zou zijn. We vonden dit wel een tof onderwerp om te onderzoeken.

Hoeveel schermtijd spendeer jij per dag?

Whilietsha & Elisa

WAT DOEN DE LEERLINGEN HET MEEST ONLINE?

De meeste leerlingen zijn heel vaak op tik tok video’s aan het kijken of tik tok filmpjes maken dat is ook normaal want de meeste jongeren hebben tik tok en dat is ook nu nog steeds in de mode. Op snapchat was het ook veel want je kan daar bellen,filmpjes maken en spelletjes spelen. Voor instagram en snapchat gebruikten ze even veel want dezelfde dingen die je doet op snapchat kan je ook op instagram doen.

Whatsapp gebruiken ze ook nog, dat had ik niet zo veel verwacht want meestal gebruiken de leerlingen dat niet meestal  om te bellen en voor de rest niet zo veel.  Ook doen de leerlingen hun huiswerk online en dat was ook veel maar normaal gezien denk ik niet want door school doen ze hun huiswerk online.

Ik had wel verwacht dat tiktok,instagram,snapchat veel zo zijn want de meeste jongeren zijn daar  heel erg actief op ook deze tijden. Het filmpje en wat wij hebben bekeken lijken wel een beetje op elkaar, er is niet zo veel verschillend.

Bron: wat doen kinderen online. Youtube ,7 juni 2019 3 jaar geleden (https://www.youtube.com/watch?v=IaycPZvIeW4)

Ilkay

OP WELKE PLAATSEN WORDT HET SCHERM HET MEEST GEBRUIKT?

Karrewiet van Ketnet, Heb jij een smartphone? En wat doe je daar zoal op? Internet. 19 Mei,2022 (https://www.youtube.com/watch?v=xWcEEIXXPGQ)

Ik verschiet dat er op het werk en op de wc zoveel scherm gekeken word. Ik gebruik meestal in mijn kamer of op de zetel.

Emina & Samantha

WAT WORDT ER MEEST GEBRUIKT? DE PC OF DE SMARTPHONE?

Wij hebben de schermtijd onderzocht van jongeren en ouders op een Smartphone en Pc.

Wij hadden verwacht dat er meer schermtijd zou zijn bij de smartphones dan bij de pc maar er was meer schermtijd bij de pc dan bij de smartphone.

Wat gebruiken jullie het meest een smartphone of een pc?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s